OVER ONS & CONTACT

OVER ONS

WTC KRUISKERKE zag het levenslicht in 1982 na het opdoeken van de succesvolle Kruiskerkske voetbalploeg "De Smisseboys". Deze ploeg werd helaas nooit kampioen, maar sloot het klassement steeds af met een 2de, 3de of 4de plaats. Na 10  onvergetelijke jaren van plezier en leute in het voetbal stopte de ploeg in alle vriendschap en begon er een nieuw sportief hoofdstuk, genaamd WTC KRUISKERKE.

Eric Desmet en zijn geburen Marc Blieck en Martine Riebbels probeerden Gabriël na het voetbalavontuur   warm te krijgen voor het fietsen. Aangezien Gabriël reeds 38 was en al regelmatig op de fiets zat vond hij dit geen slecht idee. Na enkele vergaderingen was de geboorte van WTC KRUISKERKE in 1982 een feit. In september van dat jaar werd er onder andere al een rit gereden van 157 km   in Reims.

In   1983 volgde het eerste volledige seizoen van WTC KRUISKERKE. In de winter van dat jaar werden de bedoelingen kenbaar gemaakt naar de (toekomstige) leden toe die bij de club wilden aansluiten. In maart werd vervolgens gestart met 72 leden: 36 mannen en 36 vrouwen.


Er werden ritten georganiseerd op zondag en we namen al direct deel aan andere organisaties. In die tijd werd er ook  nog af en toe een voetbalmatchke gespeeld en konden we het ledental optrokken naar 80 personen.

In dat jaar namen we ondermeer deel aan een rit van 150 km naar de Kemmelberg, deden we een busreis naar de zoo van Antwerpen (met afsluitende feestavond bij Eddy Wally) en organiseerden we ook onze eerste rally: De molenlandroute. Het parcours hiervan was 72 km lang en werd door 146 toeristen bedwongen.


Naar het einde toe van ons eerste seizoen werd onze  kampioenenhuldiging in café  "De Radio" georganiseerd. Een maand later sloten we het seizoen echt af met een tombola en wafelenbak.

De daaropvolgende jaren verlopen grotendeels gelijkaardig. In 1984  organiseerden we in augustus onze eerste uitgave van "De Kruiskerkse Pijl". Dit was een rit van 160 km die naar de Muur van Geraardsbergen ging.


In 1985 werd er steeds meer deelgenomen  aan grotere rally's. In Juli organiseerde we "Kruiskerke-Ledegem-Kruiskerke", maar door het slechte weer hadden we maar 46 deelnemers. Dit slechte resultaat was snel vergeten, want een maand later had onze "Kruiskerkse Pijl" meer dan 150 deelnemers. Ze kwamen zelf met een bus  vanuit Beerse om onze rit te rijden.

Het gezien Blieck verhuisde dat jaar  ook naar Brugge en hun gebuur Eric Desmet besloot vervolgens ook  om uit het bestuur te stappen. Gelukkig was het bestuur intussen aangevuld met de gebroeder Huys.


Het ledenaantal werd verder gedurende de jaren 80 op peil gehouden. Er waren de jaarlijkse groepsuitstappen,  onze rally's hadden  steeds rond de 200  deelnemers, we speelden op de lotto, er waren papierslagen, eindejaarsballen, feestavonden, we deden mee aan de Champagnetocht in Reims,... Kortom, het was een prachtige tijd.


In 1991 kreeg "De Kruiskerkse Pijl" de benaming "Ronde van Vlaanderen" en meteen hadden we 100 extra deelnemers. Het jaar daarop kochten we 40 petjes aan en namen we een aanhangwagen in gebruik waar 10 fietsen op konden.

De jaren verstrijken,  onze organisaties kregen meer en meer deelnemers en in 1995 organiseerden we onze eerste VTT "De Bosveldtocht".


In 1998 waren we voor de 3e keer laureaat van de superprestige van Merelbeke en De Pinte. Dankzij onze 3e overwinning werd de wisselbeker definitief eigendom van WTC KRUISKERKE.

Intussen zitten we al in het nieuwe millenium en kreeg Gabriël voor zijn sportverdienste de toekenning van "Gouden Molen" van de gemeente Ruiselede. We reden met plezier onze kilometers op zondag  en behaalden de eerste plaats als West-Vlaamse club.


De jaren vliegen intussen voorbij. In 2005 gingen we op clubuitstap naar de Alpen. We huurden er een hotel af en fietsten op bergen zoals Col d'Ornon, Col de la Croix-de-Fer, Les Deux Alpes, Col du Galibier en natuurlijk  Alpe d'Huez.

Vanaf 2007 vormde we onze "Ronde van Vlaanderen" om naar "De Vlaamse Heuvels Classic".


Ondertussen bleef de club groeien en bloeien, kregen we nieuwe kleren, deden fietsuitstappen naar onder andere Reims en Oostenrijk, fietsten samen met vedetten zoals Eddy Merckx en Johan Musseeuw,..

Anno 2018 doen we nog steeds wat we 30 jaar geleden al deden: fietsen en ons amuseren. WTC KRUISKERKE is een groep van meer dan 130 hechte fietsvrienden die samen uitstappen doen, jaarlijks een feestje vieren  en  op sportief vlak onze grenzen af en toe verleggen.


Jong of oud, man of vrouw,  bruine- of witte benen: Iedereen is bij ons welkom. Kruiskerke is qua ligging de hoofdparochie van het fietsen. In 25 km fiets je naar Brugge en op 40 km sta je aan de Kust.

De grens van Nederland ligt ook slechts op 25 km van ons vandaan en de meer sportieve fietser fietst met gemak naar de Franse grens in een 50-tal kilometer.

Wil je een platte rit doen dan fiets je gemakkelijk vele kilometers langs  de vele omliggende jaagpaden aan het water.

De mensen die van hoogtemeters houden staan in 30 kilometer al aan de rand van de Vlaamse Ardennen.

Ook mountainbikers komen in onze vele bossen zonder problemen aan hun trekken.

Kort gezegd: Onze club ligt centraal in een prachtige streek, waar we op rustige wegen  kunnen genieten van onze fiets en de mooie omgeving.


Voel je je geroepen om eens mee te fietsen? Aarzel dan niet en sluit je met een gerust hart bij WTC KRUISKERKE aan!

CONTACTEER ONS

ADRES - Clublokaal

Kruiskerkestraat 20, 8755 Ruiselede

TELEFOON - Gabriël Dewaelsche

051 68 94 05 / 0473 68 11 46

EMAIL - Bestuur

gabriel.dewaelsche{at}telenet.be

roland.huys2{at}telenet.be

                dehuysvriendt{at}telenet.be

Wie is wie?


Secretaris

Gabriël Dewaelsche

Rechts op de foto


Public Relations

Roland Huys

Midden op de foto


Voorzitter

Luc Huys

Links op de foto

LEDENINFO


WTC KRUISKERKE is een wielertoeristenclub met zowel fietsende als niet-fietsende leden. Onze club telt vandaag in totaal 137 leden.


Hieronder kan u een volledige ledenlijst terugvinden.

Zit er een fout in de schrijfwijze van uw naam, of ontbreekt uw naam? Gelieve het de melden, dan passen we het aan.

Wil u lid te worden? Neem contact met ons op!STAND KAMPIOENSCHAP

Bovenstaande lijst wordt wekelijkst aangepast